">

Visayas Explorer dagprogramma


Dag 1 Vliegreis naar de Filippijnen. Wij zoeken graag de beste aanbieding voor de vlucht naar de Filippijnen voor u. 

Dag 2 aankomst Cebu Op de luchthaven van Cebu wordt al op u gewacht door onze chauffeur voor de transfer naar uw hotel. Cebu City is de  hoofdstad van de Visayas en telt ruim 1.000.000 inwoners. Cebu is vol cultuur en historie. Cebu City is een oudere stad dan Manila en heeft een actieve haven. De stranden waren eens zo breed en lang dat bezoekers, die per boot aankwamen, door het water moesten waden om aan land te komen. Dit gaf de stad zijn naam Sugbo dat “lopen over het water” betekent. We logeren in een prachtig hotel in de stad met mooie tuin en zwembad. Overnachting in het Montebello Resort inclusief ontbijt. 

Dag 3 Cebu. Vandaag staat de Cebu citytour op het programma: Al in de 15e eeuw kwamen de Arabieren, Cambodjanen en Chinezen al in Cebu. De Portugese veroveraar, in Spaanse dienst, Ferdinand Magellan (die de Filippijnen noemde naar de Spaanse vorst Philips II)  landde hier in het jaar 1521. In dat jaar plantte hij een houten kruis op de plaats waar de eerste Filippino’s gedoopt werden. Dit kruis is nu een belangrijke toeristische attractie. We bezoeken dit kruis en de Santo Niño Basiliek en gaan verder naar het Spaanse Fort San Pedro. In het Museo Sugbo kunt u de geschiedenis van Cebu in vogelvlucht zien, vanaf de landing van de Spanjaarden tot aan de Japanse bezetting. Tot slot gaan we naar 'Beverly Hills' en de Chinese Taoïstische Tempel. Vanaf de 'Top Gardens' kunt u van een mooi uitzicht over Cebu city genieten. Overnachting in het Montebello Resort op basis van logies en ontbijt. 

Dag 4 Cebu. Een dag ter vrije besteding: voor het programma van deze dag kunt u zelf een keuze maken: U kunt deze dag op eigen gelegenheid Cebu verder verkennen, of winkelen in één van de super de luxe winkelcentra die Cebu rijk is. Bezoek de krokodillenfarm of het zee aquarium. Overnachting in het Montebello Resort op basis van logies en ontbijt. 

Dag 5-9 Cebu-Siquijor & Apo Island. U rijdt vanuit city naar het zuiden van Cebu. In het zuiden van Cebu vindt u ook het plaatsje Oslob. Hier is gelegenheid om te snorkelen met walvishaaien een unieke ervaring ! Aansluitend overtocht per boot naar Dumaguete waar u overnacht in een Coco Grande hotel op basis van logies en ontbijt. U vaart eerst naar het eiland , waar u overnacht in Dumaguete. De volgende ochtend vaart u van Dumaguete naar Siquijor. Siquijor heeft prachtige witte stranden die er toe uitnodigen om heerlijk te ontspannen. Het Coco Grove Beach Resort ligt direct aan het parelwitte strand. Vanaf het zwembad kijkt u uit over de azuur blauwe zee. Siquijor is een prima bestemming voor duikers en snorkelaars, zowel voor beginners als voor gevorderden. Voor de ervaren duikers is Siquijor met zijn macro duiken en schitterende nachtduiken een geliefde bestemming. 

Op dag 7 kunt u naar Apo Island (optioneel, bij de receptie van het resort te regelen), 1 van de top duik- en snorkellocaties ter wereld, bekend van het prachtige koraalrif dat onderdeel uitmaakt van het Apo Island Marine Sanctuary. Verblijf in het Coco Grove Beach Resort op basis van logies en ontbijt.

Dag 9 Siquijor-Bohol U ruilt het ene mooie eiland in voor het andere: vandaag gaat u per ferry naar Bohol: het eiland met de bijzondere “Chocolate Hills”. Het is geologen nog steeds niet duidelijk hoe deze honderden heuvels zijn ontstaan. Van maart tot en met mei hebben deze heuvels een chocoladebruine kleur, vandaar de naam Chocolate Hills. 

Dag 10 - 14 Bohol Op dag 10 staat voor u de eilandtour op het programma: eerst gaat u naar de Chocolate Hills, ook maakt u een cruise op de Loboc rivier en verder bezoekt u het Corella en Tarsir Visitors Centre. Hier ziet u de met uitsterven bedreigde kleinste primaat ter wereld. Door zijn bolle ogen wordt de Tarsir ook wel 'spookdiertje' genoemd. Men probeert hier met een speciaal programma de Tarsir voor uitsterven te behoeden. Aan het einde van de dag heeft u zeker een goede indruk van het eiland gekregen. Aan het einde van uw vakantie heeft u nog een aantal vrije dagen aan het strand van White Beach. U kunt nog heerlijk nagenieten van uw rondreis aan het strand, een duik maken (let op dat u 24 uur voor het vliegen niet meer duikt), of nog een excursie doen (optioneel). Ook kunt u uw verblijf verlengen, zie hiervoor de uitbreidingsmogelijkheden bij deze reis. Overnachtingen op Bohol in het Alona Kew Hotel inclusief ontbijt. 

Dag 14 Bohol - Cebu Vandaag is het tijd om Bohol te verlaten. Per snelle ferry reist u van Bohol naar Cebu, waar wij u naar het vliegveld brengen voor uw terugvlucht naar huis. Uiteraard kunt u ook uw reis verlengen, zie hiervoor onze verlengingsmogelijkheden. Heeft u specifieke wensen met betrekking tot de uitbreidingsmogelijkheden van deze reis, neemt u dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Terugvliegen vanaf Bohol naar Manilla is ook een optie, de kosten voor de binnenlandse vlucht zijn optioneel.

Dag 15
Aankomst na de internationale vlucht op de luchthaven van uw keuze of verlenging

 Terug Reserveren 


Copyright © 2018, Filippijnenreizen.nl  All Rights Reserved.