">

Noord Luzon Rondreis dagprogramma


Dag 1 Vlucht naar de Filippijnen. Wij zoeken graag de beste aanbieding voor de vlucht naar de Filippijnen voor u. 

Dag 2 Manila Aankomst in Manila waar onze chauffeur op u wacht voor de transfer naar uw hotel in Manila: het Orchid Garden Hotel. U verblijft hier in een standaard 2 persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De rest van de dag is ter vrije besteding. Van Filippijnenreizen.nl krijgt u een drankje aangeboden in een nabijgelegen restaurant. 

Dag 3 Manila Deze dag zult u veel zien. We starten na een vroeg ontbijt met een citytour door Manila, Manila inclusief de voorsteden (Metro Manilla) is een van de grootste steden ter wereld , er zijn grote contrasten en er is veel te zien en te beleven. Tijdens deze citytour kunt de u volgende attracties van deze stad zien: Intramuros (de oude stad 'binnen de muren') met de kathedraal en gebouwen uit de Spaanse en Amerikaanse koloniale tijd. Indrukwekkend is ook de oude Spaanse vesting, Fort Santiago, dat gebouwd werd om Manila te beschermen tegen de invallen van de Nederlanders. Het Rizal park, één van de vele kleurrijke markten of een luxe winkelcentrum waar je voor verrassend lage prijzen veel mooie dingen kunt kopen. Of breng een bezoek aan de Chinese begraafplaats. Het is niet gebruikelijk om een kerkhof in een toeristisch programma op te nemen maar deze is echt heel bijzonder. Er zijn straten met huisjes en gebouwen soms met brievenbussen, warm en koud water, enzovoorts. Overnachting in het Orchid Garden hotel op basis van logies en ontbijt 

Dag 4 Manila-Taal Vulkaan-Angeles Deze tour heet niet voor niets de Luzon Explorer, tijd om nog een belangrijke attractie van dit eiland te laten zien : de Taal vulkaan. Deze vulkaan is nog steeds actief en op  veel  plaatsen  komt stoom uit de aarde. Per ‘banca’ (boot met uitleggers) varen we naar de vulkaan. Op de rug van een paard (met begeleiding) gaan we naar de top van de vulkaan. Vandaar hebben we een mooi uitzicht op het kratermeer dat er van tijd tot tijd nog kolkend bijligt. Overnachting in Angeles/Cark in het Oasis Hotel op basis van logies en ontbijt.

of optie: 

Manila-Pagsanjan-Angeles Na het ontbijt gaat u naar de Pagsanjan Waterval. De Pagsanjan waterval en de Bumungan rivier behoren tot de topattracties van de Filippijnen. Met een kleurige kano, die door twee behendige bootsmannen wordt bestuurd, varen we door de stroomversnellingen van de rivier, door tropisch regenwoud met een rijke flora en fauna. 's-Morgens vroeg zien we vaak apen. Hier zijn de opnames gemaakt van Coppola’s Vietnamfilm 'Apocalypse Now'. Na een spannende boottocht bereiken we de machtige waterval. We hebben de  mogelijkheid om ons op een vlot onder de waterval door te laten trekken. Na deze geweldige ervaring rijdt u naar Clark Airbase bij Angeles , waar u overnacht in het Oasis Hotel op basis van logies en ontbijt 

Dag 5 Angeles – Banaue Vroeg vertrek vanuit Angeles naar de rijstterrassen in het noorden van Luzon. Het is een mooie rit door een afwisselend landschap met rijstvelden, suikerrietplantages, heuvel- en berglandschappen. In de middag komt u aan in Banaue , waar u gelegenheid heeft om souvenirs, die gemaakt zijn door de bergbevolking, te bekijken en te kopen. Overnachting in Banaue Hotel, op basis van logies en ontbijt. De kamer hier heeft geen airconditioning, in verband met de lagere temperaturen in de bergen is dat ook niet nodig. 

Dag 6 Van Banaue naar Banga-An. Hier kunt maakt u een wandeling tussen de rijstterrassen, ook bezoekt u een Ifugao dorp. De Ifugao bouwden, vrijwel zonder gereedschap, meer dan 2000 jaar geleden de rijstterrassen in het Cordillera gebergte. Deze rijstterrassen staan op de Wereld Erfgoedlijst van de Unesco. 's Middags bezoeken we Tama-An. In dit dorp bewaren de bewoners de skeletten van hun voorouders in hun huizen. Soms is men (tegen een kleine vergoeding) bereid dit aan ons te laten zien. Nogmaals overnachten in het Banaue hotel op basis van logies en ontbijt. 

Dag 7 Banaue - Bontoc Vandaag gaat de reis verder met een twee en een half uur durende rit over de ruige weg naar Bontoc. Onderweg passeert u de Mount Polis, het hoogste punt van de Ifugao provincie (2010m) met een groot Maria beeld op de top van de berg. In Bontoc bezoekt u een klein, maar interessant museum waar veel gebruiks- en cultuur-voorwerpen van de stammen in de omgeving zijn tentoongesteld. Er zijn ook voorwerpen van de Toradja- en Dajak-stammen. Deze stammen, van oorsprong uit Indonesië (Borneo en Celebes), waren twee generaties geleden nog actieve koppensnellers. Inmiddels zijn ze niet meer zo gevaarlijk voor ons en hebben het koppensnellen al lang geleden afgezworen. Na de lunch die we van het Archoc hotel hebben meegenomen en die we onderweg zullen nuttigen, rijden we naar de rijstterrassen in Malicong, waar we met een lokale Jeepney heen zullen gaan Overnachting in het zeer eenvoudige Archoc hotel op basis van logies en ontbijt, het is de beste optie om in Bontoc te verblijven. 

Dag 8 Bontoc - Sagada- Baguio Na het ontbijt rijdt u weer via een ruige weg naar Sagada. Hier kunt u bijvoorbeeld het  weven traditionele stoffen bekijken. Uw chauffeur/gids brengt u ook naar de grotten van Sagada, waar al sinds eeuwen de doden, vaak in zittende houding, worden begraven. U ziet tientallen, soms zelfs open doodskisten. Op andere plaatsen ziet u tegen de bergwanden hangende doodkisten. Dit is alleen aan vooraanstaande personen voorbehouden. Na het bezoek aan Sagada rijden we naar Baguio De spectaculaire bergrit naar Baguio over de Van Halsema Mountain Highway is een avontuur op zich. Deze 'highway' was voorheen een boemelweg van 130 kilometer maar is inmiddels geasfalteerd. Toch mogen we blij zijn als we een snelheid van 30 kilometer per uur halen. De lange rit voert ons dwars door het adembenemend, mooie Cordillera-gebergte en is een belevenis die absoluut de moeite  waard  is.. Overnachting in het Supreme hotel, op basis van logies en ontbijt. 

Dag 9 Baguio-100 Islands Na het ontbijt rijdt u via een spectaculaire bergrit naar Baguio over de Van Halsema Mountain Highway is een avontuur op zich. Deze 'highway' was voorheen een boemelweg van ongeveer 130 kilometer lang, maar is inmiddels geasfalteerd. Een snelheid van boven de 30 kilometer per uur halen is een zeldzaamheid. De lange rit voert ons dwars door het adembenemend mooie Cordillera-gebergte en is een belevenis die absoluut de moeite waard is ! Overnachting in het Vista de las Islas hotel, op basis van logies en ontbijt. 

Dag 10 100 Islands – Subic Na het ontbijt vertrek van 100 Islands naar Subic, waar u in de loop van de middag aankomt. U verblijft hier in een toeristenklasse hotel aan het strand op basis van logies en ontbijt 

Dag 11-14 Subic  Al in 1572 werd de Subic baai door de toenmalige kolonisten uit Spanje ontdekt als perfecte uitvalsbasis voor hun schepen. Deze schepen hadden als belangrijkste taak de bescherming van de ook bij ons bekende “zilvervloot”. Aan het einde van de 19e eeuw namen de Amerikanen het van de Spanjaarden over en ook zij werden op hun beurt tijdens de tweede wereldoorlog weer tijdelijk verdreven door de Japanners. Logisch dus dat de Subic Baai bezaaid ligt met tientallen schepen die hier in de loop der eeuwen zijn gezonken. Subic Bay was tot 1991 zelfs de grootste Amerikaanse marinebasis buiten de Verenigde Staten. Hier was de Amerikaanse 7e Vloot gelegerd. Nu is het een Economic en Duty Free Zone met een  commerciële haven en een vliegveld. U kunt een bezoek brengen aan een Jungle Survival Camp. In dit speciale kamp werden Amerikaanse mariniers getraind om te kunnen overleven in de jungle. Men geeft hier tegenwoordig een demonstratie van overlevingstechnieken. Ook kunt u een korte jungle-trekking maken met een lokale gids. Wilt u het wat rustiger aan doen deze dagen ? Dan kunt u de vlindertuin en de dierentuin bezoeken of naar het Ocean Adventure Zee Aquarium gaan , waar u kunt zwemmen met dolfijnen of “false” killer whales. Heeft u een duikbrevet dan kunt u hier zelfs duiken met deze zeer vriendelijke dieren. Indien u nog geen duikbrevet heeft kunt u ook bij één van de duikresorts een introductie cursus volgen. Overnachting(en) in een van de direct aan het water gelegen hotels, Johan’s Beach Resort of Shaevens inclusief logies en ontbijt. 

Dag 14 Subic – Manila/Angeles Vandaag komt uw reis ten einde en brengen wij u naar Angeles/Clark Airport of Manila voor verlenging van uw reis of terugvlucht.

Dag 15
Aankomst na de internationale vlucht op de luchthaven van uw keuze of verlenging

 Terug Reserveren 

Copyright © 2018, Filippijnenreizen.nl  All Rights Reserved.