">

Filippijnen Highlights dagprogramma


Dag 1 Vlucht naar de Filippijnen. Wij zoeken graag de beste aanbieding voor de vlucht naar de Filippijnen voor u. 

Dag 2 Manila. Aankomst in Manila waar onze chauffeur op u wacht voor de transfer naar uw hotel in Manilla: het Orchid Garden Hotel. U verblijft hier in een standaard 2 persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De rest van de dag is ter vrije besteding. Van Filippijnenreizen.nl krijgt u een drankje aangeboden in een nabijgelegen restaurant.

Dag 3 Manila-City tour Manila-Angeles Deze dag zult u veel zien: We starten na een vroeg ontbijt met een citytour door Manila, Manilla inclusief de voorsteden (Metro Manilla) is een van de grootste steden ter wereld , er zijn grote contrasten en er is veel te zien en te beleven. Tijdens deze citytour kunt de u volgende attracties van deze stad zien: Intramuros (de oude stad 'binnen de muren') met de kathedraal en gebouwen uit de Spaanse en Amerikaanse koloniale tijd. Indrukwekkend is ook de oude Spaanse vesting, Fort Santiago, dat gebouwd werd om Manila te beschermen tegen de invallen van de Nederlanders. Het Rizal park, één van de vele kleurrijke markten of een luxe winkelcentrum waar je voor verrassend lage prijzen veel mooie dingen kunt kopen. Of breng een bezoek aan de Chinese begraafplaats. Het is niet gebruikelijk om een kerkhof in een toeristisch programma op te nemen maar deze is echt heel bijzonder. Er zijn straten met huisjes en gebouwen soms met brievenbussen, warm en koud water, enzovoorts. Na de citytour volgt een transfer van Manila naar Angeles/Clark. U verblijft hier in het Oasis Hotel, op basis van logies en ontbijt. 

Dag 4 Angeles - Banaue. Vroeg vertrek vanuit Clark naar de rijstterrassen in het noorden van Luzon. Het is een mooie rit door een afwisselend landschap met rijstvelden, suikerrietplantages, heuvel- en berglandschappen. In de middag komt u aan in Banaue , waar u gelegenheid heeft om souvenirs, die gemaakt zijn door de bergbevolking, te bekijken en te kopen. Overnachting in Banaue Hotel, op basis van logies en ontbijt. De kamer hier heeft geen airconditioning, in verband met de lagere temperaturen in de bergen is dat ook niet nodig.

Dag 5 Banaue dagtour naar Banga-An. Hier kunt maakt u een wandeling tussen de rijstterrassen, ook bezoekt u een Ifugao dorp. De Ifugao bouwden, vrijwel zonder gereedschap, meer dan 2000 jaar geleden de rijstterrassen in het Cordillera gebergte. Deze rijstterrassen staan op de Wereld Erfgoedlijst van de Unesco. 's Middags bezoeken we Tama-An. In dit dorp bewaren de bewoners de skeletten van hun voorouders in hun huizen. Soms is men (tegen een kleine vergoeding) bereid dit aan ons te laten zien. Nogmaals overnachten in het Banaue hotel op basis van logies en ontbijt. 

Dag 6 Banaue - Angeles. Vandaag rijdt u weer naar Clark Airbase bij Angeles. In de loop van de middag aankomst in Angeles waar u een verfrissende duik in het zwembad van het Oasis Hotel kunt nemen of de stad ingaan voor het uitgaansleven, shoppen of genieten van het diner in 1 van de vele restaurants.

Dag 7 Manila-Cebu Na het ontbijt vertrek richting de airport voor de binnenlandse vlucht naar Cebu. Cebu City is de hoofdstad van de Visayas en telt ruim 1.000.000 inwoners. Cebu is vol cultuur en historie. Cebu City is een oudere stad dan Manila en heeft een actieve haven. De stranden waren eens zo breed en lang dat bezoekers, die per boot aankwamen, door het water moesten waden om aan land te komen. Dit gaf de stad zijn naam Sugbo dat: “lopen over het water” betekent. Als u aankomt op de luchthaven van Cebu , staat 1 van onze chauffeurs al op u te wachten voor de transfer naar uw hotel: het Montebello Hotel. Het hotel is gelegen in de stad u logeert hier op basis van logies en ontbijt.. De rest van de dag is ter vrije besteding, bijvoorbeeld om wat inkopen te doen in Cebu stad, of te genieten van het strand. 

Dag 8 Cebu Vandaag staat de Cebu citytour op het programma: Al in de 15e eeuw kwamen de Arabieren, Cambodjanen en Chinezen al in Cebu. De Portugese veroveraar, in Spaanse dienst, Ferdinand Magellan (die de Filippijnen noemde naar de Spaanse vorst Philips II)  landde hier in het jaar 1521. In dat jaar plantte hij een houten kruis op de plaats waar de eerste Filippino’s gedoopt werden. Dit kruis is nu een belangrijke toeristische attractie. We bezoeken dit kruis en de Santo Niño Basiliek en gaan verder naar het Spaanse Fort San Pedro. In het Museo Sugbo kunt u de geschiedenis van Cebu in vogelvlucht zien, vanaf de landing van de Spanjaarden tot aan de Japanse bezetting. Tot slot gaan we naar 'Beverly Hills' en de Chinese Taoïstische Tempel. Vanaf de 'Top Gardens' kunt u van een mooi uitzicht over Cebu city genieten. Overnachting in het Montebello Resort op basis van logies en ontbijt. Overnachting Montebello Hotel inclusief ontbijt. 

Dag 9 Cebu. Vandaag heeft u zelf de keuze: lekker rustig aan doen en in de stad of bij het hotel blijven. Ook zijn er genoeg leuke excursies (optioneel) te doen vanuit Cebu zoals: een wellness dag in een van de spa resorts, Walvishaaien spotten, sunset cruise of nog een dag eilandhoppen. Wij adviseren u om deze excursies ter plaatse te regelen (dit kan via onze lokale vertegenwoordiging in de Filippijnen), dit in verband met (weers-)omstandigheden bijvoorbeeld. Zo voorkomt uteleurstelling als het een dag wat minder goed weer is en u heeft van tevoren al een excursie bijgeboekt. 

Dag 10 Cebu - Bohol Eiland tour Vandaag reist u na het ontbijt naar de haven, om met een snelle Supercat naar Bohol te varen. Bohol is bekend van de bijzondere “Chocolate Hills”. Het is geologen nog steeds niet duidelijk hoe deze honderden, bijna gelijke, heuvels zijn ontstaan. Van maart tot en met mei hebben deze heuvels een chocolade-bruine kleur. Na de transfer staat de eiland tour op het programma. U bezoekt het Corella en Tarsir Visitors Centre. Hier ziet u de met uitsterven bedreigde kleinste primaat (soort aapje) ter wereld, de Tarsir. Door zijn bolle ogen wordt hij het 'spookdiertje' genoemd. Men tracht hier met een speciaal programma de Tarsir voor uitsterven te behoeden. Verder maakt u een leuke cruise op de Loboc rivier. Overnachting inclusief ontbijt in het Alona Kew hotel. 

Dag 11 en dag 12 Bohol Deze dagen kunt u vrij besteden aan het strand, optioneel kunt u de volgende activiteiten ondernemen: Maak een proefduik om de smaak van het mooie onderwaterleven van de Filippijnen te pakken te krijgen. Na een uitgebreide instructie maakt u in niet al te diep water, de eerste duik naar mooie koraalriffen. Voor de meer gevorderde duikers zijn er uiteraard genoeg mogelijkheden om een mooie duik te maken in de omgeving van Bohol. Houdt u er wel rekening mee dat u 24 uur voor vertrek per vliegtuig naar Nederland of België niet meer dient te duiken. Of huur via de receptie van het hotel een lokale “banca” boot om te gaan snorkelen Ook kunt u ‘s ochtends vroeg vertrekken voor een ontmoeting met dolfijnen (optioneel). Overnachtingen in het Alona Kew hotel op basis van logies en ontbijt. 

Dag 13 Bohol - Cebu Vandaag is het tijd om Bohol te verlaten. Per snelle ferry reist u van Bohol naar Cebu, waar wij u naar het vliegveld brengen voor uw terugvlucht naar huis. Uiteraard kunt u ook uw reis verlengen, zie hiervoor onze verlengingsmogelijkheden. Heeft u specifieke wensen met betrekking tot de uitbreidingsmogelijkheden van deze reis, neemt u dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen . Terugvliegen vanaf Bohol naar Manilla is ook een optie, de kosten voor de binnenlandse vlucht zijn optioneel. 

Dag 14 Aankomst na de internationale vlucht op de luchthaven van uw keuze of verlenging.

 Terug  Reserveren 

Copyright © 2018, Filippijnenreizen.nl  All Rights Reserved.