">

Filippijnen Compleet dagprogramma:


Dag 1 Vliegreis naar de Filippijnen. Wij zoeken graag de beste aanbieding voor de vlucht naar de Filippijnen voor u. 

Dag 2 Manila. Aankomst in Manila waar onze chauffeur op u wacht voor de transfer naar uw hotel in Manila: het Orchid Garden Hotel. U verblijft hier in een standaard 2 persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De rest van de dag is ter vrije besteding. Van Filippijnenreizen.nl krijgt u een drankje aangeboden in een naastgelegen restaurant. 

Dag 3 Manila. Deze dag zult u veel zien. We starten na een vroeg ontbijt met een citytour door Manila, Manilla inclusief de voorsteden (Metro Manilla) is een van de grootste steden ter wereld , er zijn grote contrasten en er is veel te zien en te beleven. Tijdens deze citytour kunt de u volgende attracties van deze stad zien: Intramuros (de oude stad 'binnen de muren') met de kathedraal en gebouwen uit de Spaanse en Amerikaanse koloniale tijd. Indrukwekkend is ook de oude Spaanse vesting, Fort Santiago, dat gebouwd werd om Manila te beschermen tegen de invallen van de Nederlanders. Het Rizal park, één van de vele kleurrijke markten of een luxe winkelcentrum waar je voor verrassend lage prijzen veel mooie dingen kunt kopen. Of breng een bezoek aan de Chinese begraafplaats. Het is niet gebruikelijk om een kerkhof in een toeristisch programma op te nemen maar deze is echt heel bijzonder. Er zijn straten met huisjes en gebouwen soms met brievenbussen, warm en koud water, enzovoorts. Na de citytour volgt een transfer van Manila naar Angeles. In Clarke bij Angeles verblijft u in het Oasis Hotel, op basis van logies en ontbijt. 

Dag 4 Angeles - Banaue. Vroeg vertrek vanuit Angeles naar de rijstterrassen in het noorden van Luzon. Het is een mooie rit door een afwisselend landschap met rijstvelden, suikerrietplantages, heuvel- en berglandschappen. In de middag komt u aan in Banaue , waar u gelegenheid heeft om souvenirs, die gemaakt zijn door de bergbevolking, te bekijken en te kopen. Overnachting in Banaue Hotel, op basis van logies en ontbijt. De kamer hier heeft geen airconditioning, in verband met de lagere temperaturen in de bergen is dat ook niet nodig. 

Dag 5 Banaue. dagtour Naar Banga-An. Hier kunt maakt u een wandeling tussen de rijstterrassen, ook bezoekt u een Ifugao dorp. De Ifugao bouwden, vrijwel zonder gereedschap, meer dan 2000 jaar geleden de rijstterrassen in het Cordillera gebergte. Deze rijstterrassen staan op de Wereld Erfgoedlijst van de Unesco. 's Middags bezoeken we Tama-An. In dit dorp bewaren de bewoners de skeletten van hun voorouders in hun huizen. Soms is men (tegen een kleine vergoeding) bereid dit aan ons te laten zien. Nogmaals overnachten in het Banaue hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 6 Bontoc & Sagada. In de ochtend rijdt u naar een viewpoint met uitzicht over de beroemde rijstterrassen. De eeuwenoude rijstterrassen, die “Het Achtste Wereldwonder” of ook wel  “De Trappen Naar  De Hemel” worden genoemd, zijn geplaatst op de Wereld Erfgoedlijst van de Unesco. Dan vervolgt u uw reis met een twee en een half uur durende rit over de ruige weg naar Bontoc. Onderweg passeert u de Mount Polis, het hoogste punt van de Ifugao provincie (2010m) met een groot Maria beeld op de top van de berg. In Bontoc bezoekt u een klein, maar interessant museum waar veel gebruiks- en cultuur-voorwerpen van de stammen in de omgeving zijn tentoongesteld. Er zijn ook voorwerpen van de Toradja- en Dajak-stammen. Deze stammen, van oorsprong uit Indonesië (Borneo en Celebes), waren twee generaties geleden nog actieve koppensnellers. Inmiddels zijn ze niet meer zo gevaarlijk voor ons en hebben het koppensnellen al lang geleden afgezworen. Na de lunch rijdt u weer via een ruige weg naar Sagada. Hier kunt u bijvoorbeeld het  weven traditionele stoffen bekijken. Uw chauffeur/gids brengt u ook naar de grotten van Sagada, waar al sinds eeuwen de doden, vaak in zittende houding, worden begraven. U ziet tientallen, soms zelfs open doodskisten. Op andere plaatsen ziet u tegen de bergwanden hangende doodkisten. Dit is alleen aan vooraanstaande personen voorbehouden. Na het bezoek aan Sagada rijdt u terug naar het Banaue Hotel voor de laatste overnachting in de bergen. 

Dag 7 Banaue-Angeles. Vandaag rijdt u weer naar Angeles. In de loop van de middag aankomst in Clarke Airbase bij Angeles waar u een verfrissende duik in het zwembad van het Oasis Hotel kunt nemen of de stad ingaan voor het uitgaansleven, shoppen of genieten van het diner in 1 van de vele restaurants. 

Dag 8 Luzon – Palawan. De laatste dag van uw reis op het eiland Luzon. Vandaag vertrekt u na het ontbijt uit het hotel in de richting van de airport voor een binnenlandse vlucht naar het eiland Palawan. Het eiland Palawan, ook wel de “Last Frontier” genoemd staat bekend om mooie natuur en goede snorkel/duik- en strandlocaties. De provincie Palawan bestaat uit 1769 eilanden. Het grootste eiland is Palawan Island, met de hoofdstad Puerto Princessa. De stad heeft ongeveer 70.000 inwoners en het heeft nog steeds de uitstraling van een provinciestad. Palawan bestaat voor een groot deel uit een bergachtig, vulkanisch landschap met een unieke flora en fauna; Er komen hier planten en dieren voor, die nergens anders ter wereld voorkomen: o.a. zeldzame vlinders en papagaaien. Na aankomst op de luchthaven staat onze chauffeur als voor u klaar om u naar het hotel te brengen. Nadat u ingecheckt bent in uw hotel in Puerto Princessa, gaat u met uw chauffeur de stad verkennen tijdens een city tour. U bezoekt de Irwawag gevangenis, een instelling waar gestraften vanuit de hele Filippijnen in een soort open gevangenschap wonen en werken. Zij verbouwen rijst, groenten, fruit en maken souvenirs die ze ook zelf kunnen verkopen. Velen van hen blijven hier ook na hun vrijlating zelfs wonen. Verder gaat u naar het Palawan Museum en Irawan met een krokodillenfarm, waar men probeert krokodillenrassen, die met uitsterven worden bedreigd, te behouden. Overnachting in het DeLoro hotel op basis van logies en ontbijt. 

Dag 9 Underground River. Het wordt een bijzondere dag: u gaat naar de Underground River. Dit is een van de topattracties van het eiland Palawan. Daarom vertrekken we na een vroeg ontbijt om zo aan te komen voordat het wat drukker gaat worden. U gaat (via een slechte weg) naar, Sabang dat ligt aan de rand van het, door het "World Wildlife Fund" gesteunde St. Paul Subterranean National Park. Dit nationale park ligt aan de voet van de berg St. Paul. U ziet de, door erosie gevormde, stijlrechte kalksteen pieken. Werkelijk uniek is het bezoek aan de "Ren-Pat Cave": U maakt een boottocht op de mystieke, ondergrondse rivier met vele ruimten vol grillig gevormd druipsteen. ’s Middags heeft u tijd om te genieten van het strand bij Sabang of u kunt optioneel een boottocht door de mangrovebossen maken. Hierna gaat u weer terug naar Puerta Princessa voor een overnachting in het DeLoro Hotel.

Dag 10 Honda Bay Vandaag gaat u eilandhoppen in de prachtige Honda Bay. Met een boot vaart u door de baai: prachtige landschappen worden afgewisseld door de blauwe zeeën met koraalriffen en mooie stranden. Elk eiland dat je bezoekt heeft zijn eigen unieke charme en karakter!  Snake Island is bekend om de slangvormige zandplaat, wit zandstrand en de kokospalmen, je kunt hier genieten van een echt “bounty eiland”. Natuurlijk bezoekt u tijdens deze dagtour meer eilanden waar u van de lunch kunt genieten, mooie foto's kunt maken en natuurlijk snorkelen, zwemmen of relaxen. Aan het einde van de dag gaat u terug naar het DeLoro hotel voor de overnachting. 

Dag 11 Cebu. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken uit het DeLoro hotel. We brengen u naar de airport voor een binnenlandse vlucht van Puerto Princessa naar Cebu. Cebu City is de hoofdstad van de Visayas en telt ruim 1.000.000 inwoners. Cebu is vol cultuur en historie: Cebu City is een oudere stad dan Manila en heeft een actieve haven. De naam van de stad heeft zijn oorsprong in het feit dat de stranden vroeger zo breed en lang waren, dat bezoekers, die per boot aankwamen, door het water moesten waden om aan land te komen. Dit gaf de stad zijn naam Sugbo dat “lopen over het water” betekent. U verblijft in een fraai stadshotel met mooie tuin en zwembad of in een resort met zwembad aan het strand van Mactan eiland (optioneel, zie hiervoor de uitbreidingsmogelijkheden van deze reis). Het hotel in de stad ligt vlakbij een groot winkelcentrum en is een prima uitvalsbasis voor het programma van de komende dagen. Overnachting in het Montebello Resort (standaard kamer) inclusief ontbijt. 

Dag 12 Cebu. Vandaag heeft u zelf de keuze: lekker rustig aan doen en in de stad of bij het hotel blijven. Ook zijn er genoeg leuke excursies (optioneel) te doen vanuit Cebu zoals: een City tour Cebu, Walvishaaien spotten, sunset cruise of nog een dag eilandhoppen. Wij adviseren u om deze excursies ter plaatse te regelen (dit kan via onze lokale vertegenwoordiging in de Filippijnen), dit in verband met (weers-)omstandigheden bijvoorbeeld. Zo voorkomt u teleurstelling als het een dag wat minder goed weer is en u heeft van tevoren al een excursie bijgeboekt. Overnachting in het Montebello hotel op basis van logies en ontbijt. 

Dag 13 Cebu- Bohol. U gaat met een snelle ferry naar Bohol: het eiland met de bijzondere “Chocolate Hills”. Het is geologen nog steeds niet duidelijk hoe deze honderden, heuvels zijn ontstaan. Van maart tot en met mei hebben deze heuvels een chocolade-bruine kleur, vandaar de naam Chocolate Hills. Overnachting in een superior kamer inclusief ontbijt in het Alona Kew hotel aan het strand van White Beach. 

Dag 14 Bohol eiland tour: Tijd om het eiland te verkennen: de Bohol eiland tour. Tijdens deze dag maakt u kennis met de verschillende highlights van dit eiland: Als eerste gaat u naar de Chocolate Hills, ook maakt u een cruise op de Loboc rivier. Verder bezoekt u het Corella en Tarsir Visitors Centre. Hier ziet u de met uitsterven bedreigde kleinste primaat ter wereld. Door zijn bolle ogen wordt de Tarsir ook wel 'spookdiertje' genoemd. Men probeert hier met een speciaal programma de Tarsir voor uitsterven te behoeden. Aan het einde van de dag heeft u zeker een goede indruk van het eiland gekregen. Overnachting in het Alona Kew Hotel inclusief ontbijt. 

Dag 15 en dag 16 Bohol. Aan het einde van uw vakantie heeft u 2 vrije dagen aan het strand van White Beach. U kunt nog heerlijk nagenieten van uw rondreis aan het strand, een duik maken, of nog een excursie doen (optioneel). Ook kunt u uw verblijf verlengen, zie hiervoor uitbreidingsmogelijkheden bij deze reis. 

Dag 17 Bohol - Cebu. Vandaag is het tijd om Bohol te verlaten. Per snelle ferry reist u van Bohol naar Cebu, waar wij u naar het vliegveld brengen voor uw terugvlucht naar huis. Uiteraard kunt u ook uw reis verlengen, zie hiervoor onze verlengingsmogelijkheden. Heeft u specifieke wensen met betrekking tot de uitbreidingsmogelijkheden van deze reis, neemt u dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen . Terugvliegen vanaf Bohol naar Manilla is ook een optie, de kosten voor de binnenlandse vlucht zijn optioneel.

Dag 18
Aankomst na de internationale vlucht op de luchthaven van uw keuze of verlenging

 Terug  Reserveren 


Copyright © 2018, Filippijnenreizen.nl  All Rights Reserved.