">

Reisinformatie Filippijnen

Met 7107 tropische eilanden vormt de Filippijnen de op één na grootste archipel ter wereld. Mooie ,diverse soorten landschappen wisselen elkaar af zoals nergens anders ter wereld . De meeste variatie in tropische eilanden kom je op het eiland Palawan tegen. Van een vlak gebied met uitgestrekte jungle , hoge rotsformaties met witte verlaten palmboom stranden tot zwarte lavastranden en zelfs ondergrondse rivieren, je vindt het allemaal op Palawan. Niet voor niets wordt dit eiland ook wel de “final frontier” genoemd. Floortje Dessing heeft Palawan in 2012 voor het programma 3OpReis bezocht. 

Natuurlijk hebben de Filippijnen naast Palawan nog veel meer te bieden: Het land heeft maar liefst 8 plekken op de Unesco Wereld Erfgoedlijst staan, waaronder de mooiste rijstterrassen ter wereld, die je vindt in het gebied rondom Banaue. Verder de Underground River op Palawan , een groep van 4 barokkerken , de historische stad Vigan en de Tubbataha riffen.

Ook onder water is er een grote variëteit en de Filippijnen heeft dan ook enkele van ’s werelds beste snorkel- en duiklocaties. Men doet veel aan bescherming van de onderwaterwereld . Zo zijn er bij Coron, El Nido, Bohol, Apo Island en Boracay beschermde marine gebieden. Er kunnen veel soorten duiken worden gemaakt : wrakduiken (bij Coron) en er is een rijke onderwaterflora en fauna: van naaktslakken tot voshaaien (Malapascua) en walvishaaien.

Ook het volk en de cultuur maakt de Filippijnen speciaal in Azië. De Filipijnse mensen spreken beter Engels dan de mensen in andere Aziatische landen en de medische opleiding naar Amerikaans voorbeeld staat internationaal hoog aangeschreven. Mede hierdoor werken veel Filippino’s over de hele wereld op bijvoorbeeld verpleger of als kinderoppas. De cultuur is o.a. beïnvloed door de Spaanse koloniale tijd, maar ook door de Amerikaanse. Het Filipijnse volk is vriendelijk en zachtaardig van karakter, ‘easy going’ en houdt van eten en feest vieren. Karaoke, met name in Azië populair en inmiddels in de hele wereld bekend, komt van oorsprong uit de Filippijnen.

Copyright © 2018, Filippijnenreizen.nl  All Rights Reserved.